ZomerKunstWeek-2018

ZomerKunstWeek: 16 – 20 juli 2018

Elke middag van 13:30 – 17:30 voor kinderen vanaf 5 jaar

De ZomerKunstWeek van Het KunstKasteel: Leren door kijken en doen.
 
 
Deze bijzondere week vindt altijd plaats in de eerste week van de zomervakantie. Elke middag leer je veel over het werk van kunstenaars. Je bekijkt foto’s van hun werk, kruipt daarna “in de huid” van die kunstenaar en maakt een kunstwerk in die stijl. Dat wil zeggen: een kunstwerk alsof je bijvoorbeeld Picasso of Giacometti bent. Maar vanzelfsprekend is er ook ruimte voor eigen inbreng.
 
Je leert door kijken en doen. Opvallend is, dat kinderen zelfs na jaren de namen en werken van die kunstenaars nog kennen en herkennen.
 
Niet alleen staat dagelijks een andere kunstenaar centraal, ook de gekozen werkvorm varieert: maak je op de ene dag een schilderij, dan doe je de volgende dag iets anders: je boetseert of werkt met glas of hout.
 

Omdat er altijd werk- en tempoverschillen zijn is er ook tijd voor andere projecten. In vorige jaren werkten de kinderen bijvoorbeeld aan de “Monster Zoo”, stond er een “Mini-Museum” op het programma en maakten de kinderen een kunstzinnige toegangsboog bij de ingang van de tuin. Ook werkten alle kinderen mee aan een groot schilderij.
Naast het werken is er tijd om pauze te houden om even lekker iets te eten, te drinken en ook om te spelen. Meestal valt het daarbij op dat jongere kinderen iets meer tijd nodig hebben om te spelen. Die ruimte is er.

Expositie op vrijdagmiddag
Op vrijdagmiddag vindt om 17:00 altijd de feestelijke opening plaats van de expositie van alle in deze week gemaakte kunstwerken.
De ZomerKunstWeek is voor kinderen vanaf 5 jaar. Naar keuze kiest men voor deelname voor een middag, meerdere middagen of de gehele week.

Kosten: deelname aan één middag kost € 40

Opgave via Hester Scheltens: 06-23521164 of info@kunstkasteel.com

U kunt het contract downloaden via de volgende link

Contract Zomerkunstweek 2018

 

{loadposition slideshowzkw}

 

 

Scroll naar boven